Zes redenen om ‘gewoon’ te blijven fietsen deze winter

De dagen worden korter en korter, en niet te vergeten ook kouder. Je rijdt op weg naar je werk in het donker weg en je komt vervolgens in het donker thuis. Het is aanlokkelijk om deze dagen de auto te pakken, en dat is ook begrijpelijk. Lekker warm in de auto op weg naar je werk en terug. Maar wij zouden Bike+ niet zijn als wij jouw redenen geven om wel de fiets te pakken.

  1. Door buitenlucht verdwijnt jouw chagrijn.

Van buitenlucht ga jij jezelf heel wat energieker en vrolijker voelen. En hoe kun jij je nou beter blootstellen aan een portie buitenlucht dan op de fiets? Daarnaast heb je jezelf al binnen vijf minuten warm gefietst zodat je die kou zo van je afslaat. En als je op de fiets naar het werk gaat, heb je meteen je work-out gehad.

  1. Weerstand? Fietsen!

Om je weerstand op te bouwen kun je natuurlijk naar de dokter gaan om een griepprik op te halen. Of een extra vitaminepilletje te slikken, maar de beste remedie tegen een griepje is natuurlijk een stukje fietsen. Zeker als je na het werk of in het weekend in de zon fiets, waardoor je lichaam wat extra vitamine D en endorfine aanmaakt. Endorfine is een stofje dat jouw een goed gevoel geeft. Ideaal dus om een winterdipje te voorkomen.

  1. Kerstkilootjes

Iedereen kent ze wel: de kerst kilo’s. Het heerlijke eten tijdens kerst gaat je niet in de koude kleren zitten. Wat je wel in de koude kleren gaat zitten is de temperatuur. Maar daar heeft je lichaam iets op bedacht. Hij gaat harder werken om jouw lichaam warm te houden. En laat dat nou net energie kosten, en dus ook calorieën.

  1. Zuurstof

In welke lucht zit de meeste zuurstof? Juist! Buitenlucht. Wat niet alleen bevorderlijk is voor je luchtwegen maar ook voor je bloeddruk, je hersenen en hartslag. En hoe heerlijk is het om je hersenen wat zuurstof te geven na een lange dag werk?

  1. Laat dat bloed lopen.

Lang stil zitten is niet goed voor de bloedcirculatie. En daarom hebben we het ook sneller koud. Wanneer je tijdens het fietsen jezelf warm fiets verbeterd deze bloedcirculatie. Daardoor zal je ook merken dat je lichaam je ook langer warm houdt.

  1. Laat de File staan

Wordt jij ook chagrijnig van telkens in de File op weg naar je werk? Voorkom deze ergernis en laat de file lekker achter je. Want wanneer is de laatste keer dat jij een file hebt gezien op het fietspad?