Vuurwerk Oss

Vuurwerk kopen Oss

Bij Bike+kun je het mooiste vuurwerk kopen, keuze uit een zeer ruime collectie vuurwerk. De grootste uit Oss en omgeving!

Wil je vuurwerk kopen in Oss? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Ieder jaar hebben we bij Bike+ in Oss weer een heel nieuw assortiment vuurwerk. Wil je het nieuwe jaar ingaan met betaalbaar, veilig en kwaliteitsvuurwerk? Kom dan snel naar onze winkel voor meer informatie.

Feestelijk het nieuwe jaar inluiden? Bikeplus is dé plek om uw vuurwerk Oss en omgeving te bestellen. Bestel uw vuurwerk in onze winkel of bestel direct uw vuurwerk hier online

U kunt uw vuurwerk vervolgens eenvoudig bij ons ophalen vanaf 28 december (conform de wettelijke regels). Zo loopt u nooit uw gewenste vuurwerk mis. Of u nu woont in Oss, Heesch, Berghem, Geffen of ergens anders in Noord-Brabant: Bij Bikeplus bent u aan het juiste adres om betrouwbaar uw vuurwerk te bestellen.

Bestel hier online uw vuurwerk

Geschiedenis van het vuurwerk

Nieuwsgierig waar vuurwerk nu echt vandaag komt? En waarom het wordt afgestoken? Vuurwerk is uitgevonden in China en word op grote schaal gebruikt door de Chinezen. De productie van vuurwerk is ten tijde van de Tang-dynastie gestart. De chinezen gebruikten het bij religieuze gebeurtenissen om geesten te verdrijven. Alleen de boze geesten worden verdreven ;). Het ritueel gaat tot op de dag van vandaag gepaard met vele festivals. De Chinezen beschikten vanaf de vroege 13e eeuw over buskruit. Dit is het belangrijkste bestanddeel van vuurwerk. Toen de Chinezen het buskruit hadden ontdekt, begonnen ze meteen met de proeven om vuurwerk te maken. Uit de proeven kwamen verschillende soorten vuurwerk voort.

Vuurwerk in Europa

Vuurwerk werd na haar ontdekking snel in Europa geïntroduceerd. In Europa werd het zeer positief ontvangen. Ook in Nederland werden er heel wat feesten aangevuld met vuurwerk, zo ook op de feestelijkheden op de Dam in 1648 ter gelegenheid van de Vrede van Münster.