Ortlieb fietstassen

Ortlieb fietstassen hebben de reputatie, onverslijtbaar te zijn en hebben een zeer lange houdbaarheid. Ortlieb geeft op haar gehele collectie een garantietermijn van 5 jaar en is altijd gericht op service en klant tevredenheid. Dat is waarom wij bij Bikeplus Ortlieb fietstassen aanraden wanneer u op zoek bent naar een duurzame fietstas voor uiteenlopende activiteiten.

Bikeplus heeft verschillende Ortlieb producten in zijn collectie, onder andere:

  • Fietstassen voor
  • Fietstassen achter
  • Stuurtassen
  • Bagagetassen
  • Rugzakken
  • Laptoptassen
  • Boodschappentassen

Voor advies bent u van harte welkom in onze showroom, Bikeplus heeft een ruime collectie Ortlieb producten op voorraad. Onze medewerkers helpen u graag bij het maken van uw keuze.

Waterdichtheid

Hoogwaardige materialen vormen de basis van de waterdichte ORTLIEB-kwaliteit. We gebruiken polyester-, nylon- en Cordura-vezels, die enkel- of dubbelzijdig gecoat worden. Bij een enkelzijdige coating blijft het textielkarakter bewaard, terwijl de dubbelzijdige coating de bekende dekzeil-look heeft. Het gaat daarbij om thermoplastische kunststofcoatings, die een extreem hoge mate van waterdichtheid garanderen en veruit superieur zijn aan normale tentdoek- of rugzakcoatings. Net als het verwerkte materiaal zelf zijn de verbindingsnaden absoluut waterdicht

 

Voor de mate van stof- en waterdichtheid is de afsluiting van belang. Alle sluitingen van Ortlieb fietstassen worden in een omgevingssimulator getest. De met IP (=Ingress Protection) gekenmerkte afsluitingen vinden hun oorsprong in de elektrotechniek en worden meer en meer ook bij vrijetijdsproducten ingezet.

 

De dekselsluiting biedt bescherming tegen stof en spatwater onder een maximale hoek van 60° ten opzichte van de verticale as. Naar keuze met een sneeuwvanger of een extra rolsluiting verkrijgbaar bewijst hij zijn waarde bij elk gebruik. Kliksluitingen en haken houden het deksel goed op zijn plaats. In het dagelijkse leven zorgt de combinatie met een magneetsluiting voor nog meer gebruiksgemak.

 

De rolsluiting is veelzijdig inzetbaar. Hij sluit absoluut stofdicht af en beschermt de inhoud uit alle richtingen tegen spatwater. Aan de bovenzijde van tas of zak zijn ter versteviging dunne kunststof profielen ingenaaid, die de rolsluiting stabiliseert en waterdicht maakt. Bij het oprollen kan het volume van tassen en zakken in de lengterichting aan de inhoud aangepast worden. Er is ook een variant met ventiel verkrijgbaar waarmee de inhoud noch meer kan worden

 

De quickseal-schuifsluiting is heel handig en snel in het gebruik. Hij bestaat uit twee elastische kunststofprofielen die met behulp van een schuifje eenvoudig samengedrukt en weer van elkaar gescheiden worden. Op die manier is de inhoud van de tas goed beschermd tegen stof en spatwater. De ideale oplossing voor het dagelijks gebruik! Opmerking: Bij temperaturen onder -5°C/23°F functioneert een quickseal-sluiting minder goed.

TIZIP-ritssluitingen bieden betrouwbaar bescherming tegen binnendringend water en stof. Zelfs onder water blijft de inhoud van de tas droog (30 minuten lang tot een diepte van 1 meter vanaf de onderkant van het product). De water- en stofdichte constructie van de ritssluiting gaat met een licht verhoogde weerstand bij het openen en sluiten ervan gepaard.

 

De Smartphone-Case is voorzien van een beugelsluiting. Twee kunststoflijsten met een dichtingsprofiel worden onder spanning tegen elkaar gedrukt en door middel van twee clips op hun plaats gehouden. Deze sluiting garandeert een volledige bescherming tegen stof en sluit zelfs tot 1 meter diepte onder water 30 minuten lang waterdicht af.

 

Voor verdere online productinformatie en assortiment over Ortlieb fietstassen kunt u naar de site van Ortlieb  gaan. Hier vind u alle producten die ook te bestellen zijn bij Bikeplus. Natuurlijk bent u van harte welkom in onze showroom.